1 jun 2007

Opzoek naar koeien

Al enige tijd kan Rayden loeien als een koe. Als hij maar half het idee heeft dat je Koe zegt, antwoord hij "Bhoeoeo". Dus vandaag ben ik met hem koeien gaan zoeken. Hij heeft ze nog nooit van dichtbij gezien en daar wilde ik vandaag even verandering in brengen. Dus op de fiets, wijk uit, A2 over en het eerste de beste weiland, ja hoor allemaal jonge koeien en stieren. De koeien stonden aan het hek en Rayden vond het prachtig. Toen gebeurde het. In de verte klonk geloei. Dit kwam van koeien uit een ander weiland aan de overkant van de weg. Onze koeien bleven niet achter en de een na de ander begon te loeien. Rayden’s mond viel open en hij keek me aan met een blik van grote verbazing. Prachtig!

Na het loeiconcert zijn we verder gefietst. Onderweg kwamen we nog een weilandje tegen met 2 paarden en 2 veulens. Rayden begon weer te loeien…. Kon hem geen ongelijk geven. Een gevlekt paard lijk ook wel een beetje op een koe. Ook hier ben ik even gestopt en het gevlekte veulentje kwam bij het hek kijken. Rayden stond op de grond aan de andere kant van het hek. Ook een paard had hij nog niet eerder van zo dichtbij gezien.

Een stukje verderop zat een kersengaard. Hier hebben we met z’n tweeën een pond kersen zitten wegwerken. Rayden weet nu ook dat kersen in bomen groeien en dat je ze kan plukken ;) Het was een dag vol avontuur.

Geen opmerkingen: