24 jun 2007

Tuinieren met Oma

Van het weekend zijn we op de camping geweest. Voor het eerst weer een overnachting daar en natuurlijk ging de BBQ aan. Voor Rayden was het natuurlijk ook weer de eerste keer dus we waren benieuwd hoe het zou gaan. Op de camping ligt hij bij ons in de blokhut...... en dat was feest. Toen wij ook naar bed gingen stond meneer rechtop in zijn bedje te springen, klaar wakker! Het werd een nacht om snel te vergeten. Meneer had niet veel zin om te slapen en pas na 2 uur kibbelen, kwekken, dollen en boze ouders viel hij in slaap. Voor ongeveer 2 uurtjes…. Daarna begon het feest op nieuw. Gelukkig deze keer niet zo lang.

Uiteindelijk ben ik rond 8:30 met Rayden maar naar buiten gegaan. Gelukkig was het droog en kon hij buiten spelen. Beetje eten, vissen voeren, op de trekker rijden en de helling van het terras af racen met z’n autootje vulde de ochtend.

Tegen de middag is hij oma gaan helpen in de tuin, beetje onkruid wieden, harken, gaten graven vond ze iets minder en bloemen plukken mocht ook niet. Nadat de tuinen er weer keurig uitzagen kwam oma met de grasmaaier aanzetten. Dat was erg interessant! Rayden zat te eten toen ineens de benzinemotor van de maaier gestart werd. Rayden zat met zijn rug ernaar toe en kon het dus niet zien. Na wat wild te zwaaien en verwonderd rond te hebben gekeken had hij door dat het bij oma vandaan kwam. Natuurlijk was hij niet meer te houden in zijn eetstoel, dus lopen maar.

De grasmaaier was erg indrukwekkend, maar hij was er niet bang van. Nadat hij aandachtig had opgelet hoe oma achter dat apparaat aanliep en het gras langzaam verdween, wilde hij dat ook wel eens proberen. Dus samen met oma achter de maaier aan. Het ging erg goed! Het gazon staat er weer netjes bij.

Geen opmerkingen: