7 sep 2007

#2 is een ...

Ola,

Marjolein is nu 21 weken zwanger en vandaag om 8:30 hadden we de 20 weken echo. #2 is helemaal gecontroleerd en binnenstebuiten gekeerd. En we weten het geslacht!

Nadat we Rayden gedropt hadden bij Tica en m’n moeder hadden op gehaald zaten we in de wachtkamer van het WKZ. Even laten werden we geroepen en ging de echo van start. Al snel bleek dat #2 bewegelijk was en alle onderdelen bevatte wat een mensje nodig had. Na een half uur kregen we te horen dat de navelstreng i.p.v. drie bloedvaten, maar twee bloedvaten bevatte. Er werd daarom ook een gynaecologe bijgevraagd voor een uitgebreidere kijk op de zaak. Zij lag uit dat het hebben van twee bloedvaten in de navelstreng i.p.v. drie vaker voorkomt. Hierdoor kunnen afwijkingen in nieren, hart of hersenen ontstaan. De gynaecologe heeft op detail niveau de #2 binnenstebuiten gekeerd en het hart, de nieren en de hersenen grondig doorzocht op afwijkingen, maar gelukkig niets gevonden wat daar op leek. Het enigste waar we nu nog rekening mee moeten houden is dat #2 een groei achterstand kan krijgen. Daardoor krijgen we wat extra echo’s om de groei in de gaten te houden. Na ruim anderhalf uur kwamen we de echo kamer pas uit.

Naast de controle op alle organen, hebben we ook een geslachtsbepaling laten doen. Toen de gynaecologe vergenoeg was afgedaald (ze was begonnen bij het hoofdje) werd ons gevraag of we wilde weten wat het geslacht is. Dit wilde we graag weten. Na wat zoeken was het voor de gynaecologe al duidelijk. Knap dat ze het kunnen zien… maar het wordt een meisje!!!! Natuurlijk is er nooit 100% zekerheid, maar ze waren er redelijk zeker van!

Dus Rayden krijgt een zusje, de naam houden we nog even voor onszelf. Ik heb de foto’s van de echo op m’n web fotoalbum geplaatst.

Grtz Pierre!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Pierre en Marjolein en Rayden.

Wat leuk zeg. Een meid!
(Nu kun je stoppen Pierre!)

We zagen op je latere post al een roze muur, maar dat hoeft nog niets te zeggen (was jullie slaapkamer muur al niet roze ??)

'Echt niet' hoor ik Rachèle zeggen.
Dus zij wist het al bij het zien van de muur.

Mannen moeten meer zekerheid hebben, dus bladerde ik maar door naar dit bericht.

Nog een hele goeie zwangerschap en tot snel.

Albert en Rachèle en Noa en Elias