18 sep 2007

Babykamer stap 1

Afgelopen weekend hebben we onze slaapkamer gesplitst omdat we een extra kamer nodig hebben voor #2. De vorige bewoners hebben van twee slaapkamers één slaapkamer en een inloopkast gemaakt. Dit moest weer in oude staat teruggebracht worden. Donderdag begonnen met opruimen en leegmaken van de slaapkamer en vrijdag begonnen met slopen. Hildebrand kwam 4 dagen helpen. Kees had eerder die week al het materiaal gebracht, de gipsplaten, de metalen muurprofielen, blikschaar en een ongelofelijke handige schroef machine zodat we vrijdag direct konden beginnen.

Vrijdagochtend zijn Hildebrand, Rayden en ik begonnen met slopen, laminaat eruit, behang krabben. Kast gesloopt en uiteindelijk de gipsmuur van de inloopkast eruit gesloopt. Rayden heeft goed geholpen, die liep met de moker op alle muren te rammen. Ook de muren die moesten blijven staan :)

Zaterdag nog ff shoppen, isolatie materiaal, nieuw laminaat, behang, elektra spullen en Fix en Finish voor het dichtsmeren van de muur. Het shoppen liep wat uit waardoor we wat achter op het schema raakte….. uiteindelijk is het goed gegaan. Richard kwam ook nog even langs om wat op te halen en is ook gelijk gebleven om te helpen terwijl Marjolein (weer) ging shoppen voor een nieuwe kast. Samen met Richard de muurprofielen gesteld en één kant van de wand voorzien van gipsplaten. Aan de andere kant de elektra erin gebouwd en de isolatie aangebracht. Wat een zooi is dat die steenwol! Bij het vastschroeven van de gipsplaten bleek de isolatie toch wat dik, maar met veel kracht en de ontzettend handige schroefmachine van Kees kwam het goed! Die schroefmachine met gipsschroef patronen is echt geweldig! Daar hebben we erg veel tijd mee gewonnen.

Zondag verder met de muur. De laatste gipsplaten erop waarna de met fix en finish een mooie strakke muur ontstond. Terwijl Hildebrand de muur straktrok zijn Marjolein en ik begonnen met het behang. Roze bloemetjes voor en achter en een knal roze wand rechts! En dat was niet eens voor de baby kamer, maar voor onze slaapkamer. Ik moet zeggen dat ik er in het begin een beetje een hard hoofd in had, maar het is mooi geworden en het roze valt wel mee nu de nieuwe kast 90 % van de roze muur bedekt :).

Uiteindelijk zijn we zondag ver gekomen waardoor we maandag alleen nog een stukje moesten behangen en het laminaat konden gaan leggen. Het laminaat lag eigenlijk zo. Tussen het behangen en het laminaat leggen zijn Hildebrand en ik nog even langs de Ikea geweest om de kast op te halen die Marjolein zaterdag had gezien, bijna 400 kilo aan kast in die auto! En het paste ook nog. :) Maandag avond kon ons bed, dat zolang op zolder stond, weer naar beneden onze nieuwe slaapkamer in. Maandag avond ook nog een start gemaakt met het in elkaar schroeven van de kast. Dat was ook nog even spannend. De kast was 2,36 meter hoog, onze slaapkamer is 2,40 meter hoog…. Zonder het laminaat! Uiteindelijk heb ik nog ongeveer 1,5 cm over tussen de boven kant van de kast en het plafond :) zei toch dat het goed zou komen!

Nu de slaapkamer zo goed als klaar is, kunnen we binnenkort beginnen aan de babykamer. Beetje behangen, kleuren en laminaat leggen. Moet lukken!

Grtz Pierre

Geen opmerkingen: